Allen & Overy

Apollohal, Amsterdam

Onze vaste opdrachtgever A&O organiseert jaarlijks meerdere evenementen. Eén van die evenementen is hét jaarlijkse hoogtepunt: het A&O Kerstfeest. Aan ons de opdracht om te zorgen dat we de medewerkers en kantoor partners weer enorm kunnen verrassen met een uniek uitziend diner en aansluitend een groot feest.

A&O komt zoals ieder jaar (wij mogen dit op moment van spreken nu al zo’n 8 jaar faciliteren) met een bepaald thema. Op basis van dit thema kijken wij samen met de klant naar geschikte locaties en beoordelen de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden. Dit advies resulteert in het kiezen van de perfecte locatie voor het gekozen thema.

Door van tevoren te weten wat het thema is, kunnen we al redelijk snel met een invulling van het licht, geluid, video en decor aan de slag. Onze afdeling design gaat vervolgens samen met de afdeling sales aan de slag met een 3D-tekening. Zodra die eerste opzet er is tonen we deze aan de opdrachtgever. Na eventuele aanpassingen komen we tot een definitief plan.

In dit geval was de locatie de Apollohal in Amsterdam, een sporthal welke wij compleet hebben omgetoverd tot een dinerzaal en losse feestzaal. Van de sporthal was werkelijk niets meer te zien. De hal is compleet ‘ingepakt’ in zwarte doeken door middel van het ophangen van een zogeheten ‘truss grid’. Ruim 250 meter zwarte doeken, vele lichteffecten en een subliem audiosysteem zorgden voor een geweldige show tijdens de optredens, speeches en cabaretiers. Naast de audiovisuele middelen waren opblaasbare decorstukken in de zaal verwerkt. Hierdoor kwam het thema nog beter naar voren.

Naast de dinerzaal kon men de avond afsluiten in een heuse feestzaal. Deze zaal (ook weer een sporthal) was via een door ons gecreëerde ‘zintuigentunnel’ te bereiken. De tunnel (feitelijk een hal van de ene naar de andere hal) prikkelden de zintuigen door de rook- en lichteffecten in combinatie met diverse acteurs die in de tunnel rondliepen. 

De feestzaal zelf was ingericht voor een optreden van de vaste ‘huisband’. Afsluitend was een DJ geboekt die draaide vanuit een spectaculaire LED DJ booth, die ook door ons is geleverd. We hoeven u vast niet uit te leggen dat dit feest nog tot in de late uurtjes duurde..

Al met al lovende reacties van de aanwezigen en van de opdrachtgever zelf, klant blij wij blij..